sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Terveiset Forssan markkinoilta! - Greetings from Forssa!

Harras toiveeni päästä Forssan Wanhan ajan lelumarkkinoille toteutui ja tänään kävin tekemässä paljon kivoja löytöjä!
Joitakin nukkekotikavereita tuli nähtyä ja muutama sananenkin vaihdettua <3 . 
Tänä vuonna laitoin nimikyltin rintaan. 
Tässä ovat minun löytöni tältä vuodelta...
***
Today I visited the old-fashioned toy event at Forssa...
I made lots of  lovely purchases...

Leppoisaa sunnunti-iltaa kaikille!
***
Have a lovely sunday everyone!
<3 <3 <3

torstai 23. heinäkuuta 2015

Hääpäivän suunnitelmat kariutuvat.. - The wedding anniversary plans are cancelled..


Jasmiinalla ja Rikhardilla on tarkoitus viettää 1-vuotis hääpäiväänsä romanttisissa merkeissä. Lapsetkin olisi tarkoitus viedä hoitoon naapurin Merikelle.. Jasmiina sovittaa ylleen hempeän vaaleanpunaista mekkoa ja asettelee hiukset kokeeksi nutturalle, ihan kuten silloin vuosi sitten vihkitilaisuudessa <3 .
***
Jasmiina and Rikhard are going to celebrate their first wedding anniversary. Jasmiina is fitting her lovely pink dress that she is going to wear next day when the couple is going to celebrate.
 


Seuraavana aamuna Jasmiina kokee miten huono olo vyöryy hänen ylitseen! Ruoka ei pysy sisällä ja häntä huimaa hetken niin, että Rikhard taluttaa hänet takaisin sänkyyn ja peittelee viltin alle lepäämään.
Hääpäivän suunnitelmat jouduttiin perumaan. Rikhard soitti Merikelle ja Stigille ja kertoi ikävän uutisen. Lapset jäivät kotiin ja talo oli hetken kovin hiljainen...
Samaan aikaan Mökkikujan toisessa päässä Rosalinda ja Paul ovat kulkemassa kohti Jasmiinan ja Rikhardin kartanoa... Mitä ihmettä!!!? He ovat lastenvaunujen kanssa liikkeellä??
***
Next morning Jasmiina is feeling sick and she is suffering dizziness. Rikhard helps her back into bed to rest.
 The wedding anniversary plans are now cancelled and the house is suddenly very quiet..
In the meantime Rosalinda and Paul are heading towards Jasmiina and Rikhard´s house. They are pushing baby pram, WHAT!!?


Rosalinda vietti Pari vuotta Englannissa. Hän toimi siellä kätilön hätäapulaisena yöaikaan, mutta päätoimisesti hän oli lastentarhanopettaja. Hän tutustui siellä Pauliin ja lopulta he muuttivat tänne asumaan..
Paul tiesi, että Rosalinda ei voisi koskaan saada omia lapsia. Kuitenkin rakkaus voitti siitäkin huolimatta ja heidät vihittiin maistraatissa. He ovat rakentaneet hulppean talon Mökkikujan päähän ja päässeet jo asumaankin taloon vaikka kaikki on vielä kovin keskeneräistä.. Työmiehet jäivät tekemään töitä pariskunnan matkatessa Englantiin vielä kerran. Takaisin tullessaan he eivät olleet enää kaksin vaan heillä oli mukanaan 1-vuotias Nathan-vauva <3 .
Parin toive oli nyt toteutunut adoption myötä <3!
***
 Rosalinda lived two years in England. Mainly she worked as a kindergarden teacher but sometimes she helped a local  midwife in the night time. She met Paul and they were married in a register office. They have moved permanently to live in Mökkikuja.
Paul always knew that Rosalinda can't have a child of her own but despite of that love conquered all <3 ! They have build a lovely house and though it is still under construction they are living there. The couple was in a brief visit to England and when they came back they had a little 1-year old baby boy Nathan with them. After adoption their dream has come true. 
They are a family now <3 !


Rosalinda ja Paul saapuvat perille ja Rikhard on heitä vastassa yllättynein ilmein, sillä hän ja Jasmiina eivät olleet tietoisia tästä hellyttävästä "tuliaisesta" jonka he toivat mukanaan Englannin vierailulta ^_^ . 
Rikhard kertoo Rosalindalle Jasmiinan olevan huonovointinen, syytä hän ei tiedä. Toivon mukaan ei kuitenkaan mitään vakavaa...
***
Rosalinda and Paul are now in their destination, in Jasmiina and Rikhard´s residence.. Rikhard is seemingly surprised when he opens the door. He had no idea that the couple had this cute "souvenir" with them after coming back from England ^_^ .
Rikhard warns Rosalinda that her sister Jasmiina is not feeling well and that he doesn´t know what is wrong..
Hopefully nothing serious...
 


Miehet menevät juttelemaan olohuoneeseen ja Aliina riemuitsee tätinsä seurasta keittiössä ja he laittavat samalla pientä purtavaa valmiiksi Jasmiinaa varten.
***
Men goes to the livingroom for a chat. Aliina is enjoying a company of her auntie Rosalinda in the kitchen. They are preparing something to eat untill Jasmiina wakes up.


Jasmiinan herättyä Rosalinda menee ensin yksin kertomaan uutiset siskollensa.
Jasmiina on niin onnellinen siskonsa puolesta <3 !
Lopulta koko porukka nousee yläkertaan katsomaan Jasmiinaa ja Rikhard huomaa Sohvinkin jokeltelevan pinnasängyssä. Tyttö heräsi päikkäreiltä :-) .Lopulta Jasmiina kokee olonsa hieman vahvistuneen ja he menevät olohuoneeseen keskustelemaan. Kaikki ovat aluksi kovin vakavan näköisiä koska Jasmiina kertoo hänellä olevan uutisia.. Tietoa ei kuulemma enää voi salata ja sen on tultava julki.
Kaikki katsovat vakavina ja pelkäävät asioiden olevan huonosti. Rikhard varautuu mielessään pahimpaan. Hänen puolisonsa käytös on ollut jokseenkin poikkeavaa viime aikoina ja Jasmiina ei ole ollut oma energinen itsensä..
Jasmiina paljastaa uutisensa...
<3 VAUVAUUTISEN <3
Tulevaa Joulua vietettäisiin sitten jo viisihenkisen perheen voimin ^_^ <3 !
*** 
Finally Jasmiina is feeling better and they go to talk in the livingroom.
She says that there is something that she has to tell and it can´t be kept as a secret anymore!
Everyone looks very worried and scared that something actually is very wrong!
Rikhard is preparing for the worse because he has been aware that her wife has not been her vivacious self lately..
Jasmiina reveals the secret...
<3 She is pregnant <3
Next Christmas they will have a new family member ^_^ <3 !
Hämmennys ja vakavat ilmeet vaihtuvat riemuun ja onnen toivotuksiin! Paul taputtaa hämmentynyttä Rikhardia olalle ja Rosalinda käy heti halaamaan siskoaan. Aliina on myös ilahtunut tulevasta pikkusiskosta tai veljestä :-) . Sohvi ei vielä ymmärrä mistä on kyse.. 
Kaikki kääntyi sittenkin parhain päin vaikka alkuperäiset hääpäiväsuunnitelmat kariutuivatkin <3 !
***
Confusion and the serious faces are turned into joy and happiness! Paul congratulates visibly confused expectant father. Aliina is also enthusiastic about her becoming little sister or brother :-) . Sohvi has no clue what is all this fuss around her  ^_^ .
Everything turned out just fine though the original anniversary plans were cancelled <3 !
<3 <3 <3
 


keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Sienimetsällä... - Picking mushrooms..

Saffy puki ylleen mukavat metsään sopivat vaatteet ja lähti etsimään kanttarelleja. Sieniä löytyi kokonainen sangollinen ja on aika jatkaa matkaa kotiin päin...
***
Saffy put comfortable clothes on and went to forest to pick some chanterelles. She found alot and now her bucket is full. It is time to head back home...<3 <3 <3

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Vaunut poikavauvalle.. - A pram for a baby boy..

Tein vaunut poikavauvalle... Tästä aiheesta lisää myöhemmin ;-) .. 
Yhdet vaunut ovat vielä työn alla. Ne tulevat Jasmiinan ja Rikhardin Sohville :-) .
***
I made a pram for a baby boy.. I will come back to this later on ;-) ..

There is still one baby carriage in progress. They are meant for Jasmiina and Rikhard´s baby girl, Sohvi :-) .Olen tehnyt useita minilastenvaunuja matkan varrella, mutta tämä malli on kaikkein toiminnallisin. Rakenne on huomattavasti vahvempi ja pyörät pyörivät. Lopputulos on myös paljon huolitellumman näköinen..
***
I have made several miniature baby carriages along the way but this model is the one that is actually functional! It has pretty strong structure and the wheels are moving. The outcome is also tidier..
***
Lämmin kiitos kivoista kommenteista aiemmissa postauksissa !
Aurinkoista viikonloppua kaikille!
***
Thank you so much for lovely comments on previous posts!
Have a happy weekend everyone!
<3 <3 <3

torstai 16. heinäkuuta 2015

Maalaiskartanon alakerran remonttia.. - A renovation of the rustic country mansion..

Jasmiinan ja Rikhardin kartanon alakerta koki massiivisen muodonmuutoksen! Alakerran keittiö sai uudet kaapistot jotka mukailevat rustiikkista maalaistyyliä entistä paremmin. Jaoin alunperin valtavan kokoisen keittiön kahteen osaan ja toiselle puolelle tuli eteinen.
Olen totaalisen ihastunut tällaiseen rustiikkiseen tyyliin sisustuksessa ja se korostuu erityisesti juuri tässä talossa. On sangen vaikea uskoa, että olen alkanut käyttämään runsaasti sinistä väriä sisustuksessa sillä aiemmin käytin lähes kokonaan kirkkaita ja vahvoja värejä kuten punaista, mustaa yms..  Jos saisin valita, asuisin vastaavassa 1:1 kokoisessa talossa. Se jää haaveeksi, mutta onhan minulla pala tätä unelmaa hyppysissäni tämän minikokoisen talon verran ^_^ . 
***
Jasmiina and Rikhard´s kitchen-area downstairs had a massive renovation! First I made new kitchen cabinets and afterwards split the room in two. For now on the house has an entrance hallway. 
I have totally fallen for rustic country style and it definitely shows in this Country mansion.  It is also hard to believe that I have started using colour blue in decoration. I have always been fan of very bright and strong colours like red for example.  I would propably live in a 1:1 house exactly like this  if there was a chance. But I have a piece of that dream in this 1:12 scale house :-) .


 Vielä loppusilaus ja remontti on valmis...
***
Just a little bit of cleaning and the renovation is ready...
 Paljon vanhoja astioita vuosien varrelta...
***
Lots of old dishes over the years ...
 Jasmiina keräilee myös Muumi-mukeja. Reutterin kukkolautaset ovat kauniisti näkösällä. Maustepurkit olen askarrellut sähkötarvikkeiden suojamuoveista..
***
Jasmiina collects Moomin mugs. Reutter plates are laid out beautifully in plain view..

 Idea kukkien istuttamisesta ruostuneisiin teepurkkeihin on saatu Eevalta <3
***
The idea of plants potted in rusted tea jars I got from Eeva <3
 Rikhard on kattanut iltateen remontin valmistumisen kunniaksi...
***
Rikhard has made tea in honor of the completion of the renovation. 
Tässä pari kuvaa eteisestä..
***
Here are a couple of pictures from the entrance hallway..
Kiikkustuolin olen tehnyt Marian ohjeella joka löytyi nukkekotiyhdistyksen jäsenlehdestä...
***
I've done the blue rocking chair with Maria´s instructions...


 Korissa on Jasmiinan lempilehtiä.. Päällimmäisenä Jeanne D´Arc Living-lehti ^_^ ...
***
There are Jasmiina´s favourite magazines in the basket..
<3 <3 <3


keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Mökkikujan asukkaat.. - May I introduce you all the people living in the Cottage alley...

Aluksi minulla oli vain yksi Heidi-Ott-nukke, Jasmiina... Lopulta ihastuin niin paljon näihin pallonivellettyihin nukkeihin, että päätin ajan kanssa hankkia Mökkikujan kaikkiin taloihin samanlaisia nukkeja asustelemaan ^_^ . Tällä hetkellä minulla on kahdeksan Heidi Ott-nukkea ja jos kaikki menee kuten pitäisi niin minulla voi olla kaksi lisää, ehkä jo tällä viikolla. Tässä on ryhmäkuva Mökkikujan asukkaista (Kotiopettajatarta lukuunottamatta)
***
At first I had one Heidi Ott-doll (Jasmiina) ... I liked very much the bjd-features so I thought that in time I would have similar dolls living in all of my dollhouses. Now I have eight Heidi-Ott dolls and if everything goes just fine there will be two more, this week perhaps... Here are all my dolls in this portrait..

Asukkaat vasemmalta oikealle lueteltuina...
***
 Residents listed from left to right...
  Rosalinda, Stig and baby Kerstin, Merike, Jasmiina and baby Sohvi, Rikhard and Aliina..

Niin iloisia ja ystävällisiä asukkaita sekä onnellisia perheitä <3 
***
So delightful and kind people and happy families <3 

<3 <3 <3