sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Rintamamiestalon makuukamari.. - Bedroom of the post-war house..

Joulu alkaa olla vietetty ja kinkut sulateltu ja sen myötä koittaa taasen arki, mutta jos minulta kysytään niin ei huono asia lainkaan! Nukkekodeista tuli joulutavarat kerättyä pois heti Jouluaaton jälkeen. Taas voi suunnitella uusia juttuja :-) . 
Suuntasin katseen Helvin rintamamiestaloon ja tein hieman muutoksia huonejärjestykseen. Alakerrassa oli aiemmin makuukamari keittiön vieressä, mutta päätin laittaa kyseiseen huoneeseen pirttipöydän ja penkin. Makuuhuoneen virkaa ajaa Bilteman sytyketikuista rakentamani boxi. Sain kammarin tapetoitua ja tein huoneeseen valeoven. Lisäsin huoneeseen kivan yksityiskohdan.. Askartelin oven viereen vanhanaikaisen valokatkaisijan. Mieheni katseli valokatkaisijaa ja kysyi, että: " Toimiiko se?" :-D Totesin vain, ettei hifistely ole onneksi mennyt niin pitkälle :-D
***
Christmas is celebrated and it is time to start an everyday-life again! In my opinion it is not a bad thing at all :-) ! It is time to plan new things. 
I have been concentrating of Helvi´s post-war house. I changed a little bit of furniture places and former bedroom is now a dining area. Because of a lack of space I build a roombox that demonstrates Helvi´s new bedroom. I papered and decorated the bedroom. Something tiny details is still needed..

Keittiön viereinen tila näyttää nykyisin tältä..
*** 
Dining area..

Makuuhuone alkutekijöissään..
***
The bedroom in phase..
 Huone tapetoituna..
***
The bedroom wallpapered..

 Nurkassa näkyvä kirjoituspöytä on tehty Marian ohjeella. Ohje löytyi Nukkekotiyhdistyksen jäsenlehdestä. Kirjoituspöydän edessä oleva jakkara on Anna Wegeliuksen käsialaa.
***
I made the desk in the corner according a tutorial by Maria Malmström. The stool is made by Anna Wegelius..
 Kaunis peili ja sivupöytä tulivat Jaanan kanssa vaihdetusta kalenterista <3
***
I got this beautiful sidetable and mirror from the advent calendar that I swapped with my friend Jaana..
 Myös sängyssä olevat ihanan retrot täkit ovat myös Anna wegeliuksen tekemiä <3
***
These lovely retro-quilts are also made by Anna Wegelius


Makuuhuoneen nikkaroinnin lomassa tein vanerista tällaisen lipaston Helvin olohuoneeseen..
***
I also made this dresser for Helvi´s livingroom..

 Virkkasin lipaston päälle pyöreän pitsiliinan, mutta lopputuloksessa on vielä hiomista.. En ole aiemmin virkannut pitsiliinoja edes 1:1 koossa joten annoin haparoinnin itselleni anteeksi :-D Käytin Vennen silkkilankaa ja 0,4mm koukkua. Ehkä seuraava on symmetrisempi ^_^ 
***
I crocheted a round tablecloth.. There is still a lot to practise but for now I´m pleased with this prototype :-) . Maybe next one is more symmetrical! I used 0,4mm crochet hook and Venne-silk thread.
 ***
Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta kaikille teille ihanille lukijoille ja blogissa muutoinkin piipahtaneille <3 ! Olen saanut hurjasti kannustusta ja kivoja kommentteja <3 ! 
Toivotankin kaikille jo tässä vaiheessa oikein onnentäyteistä ja mineily-rikasta Uutta Vuotta 2015  ^_^ !!
***
I thank you all for this passed year <3 ! I have received a lot of lovely and encouraging comments <3 I wish you all a happy and inspiring New Year 2015 ^_^ !!

torstai 25. joulukuuta 2014

Kalenterin luukut 22-24.. - Advent calendar doors 22-24..

Kiitokset Ulricalle kalenterivaihdosta <3 ! Tässä ovat yllätykset luukuista 22-24..


Kiitos myös todella ihanalle leidipoppoolle jonka kanssa yhteistyö sujui todella hienosti <3 
Tässä tulevat luukut 22-24..


Kiitokset myös ystävälleni Jaanalle ihanista kalenteriyllätyksistä <3 Viimeinen, 24. päivän luukku, on vielä matkalla joten kuvaan sen myöhemmin :-) 
Tässä ovat luukut 22-23..

<3 <3 <3

Hyvää Joulua! .. - Merry Christmas!

Herkulliset jouluruoat ovat täyttäneet pöydän ja pian myös vatsat ^_^ Joululautaset on katettu pöytään ja paketit odottavat kuusen alla malttamattomia lapsukaisia, miksei myös aikuisiakin :-) Ensin perheet kokoontuvat syömään Suureen Kartanoon ja lopulta rauhoittuvat Joulun viettoon kukin omaan kotiinsa...
***
Delicious Christmas dishes have reached the table, and soon also the stomachs ^ _ ^ Christmas Plates are on the table and the packets under the tree are waiting for impatient children, why not adults too:-) First, families gather to the Great Manor to eat Christmas dinner and eventually settles down to spend Christmas at their own homes...

 Herkulliset joululaatikot on hankittu Mirja Leppäseltä <3
***
Delicious Christmas casseroles are handmade by Mirja Leppänen <3 Myös runsas kananmunilla ja sillifileillä höystetty rosollivati on Mirjan käsialaa <3
***
Rectangular herring platter with beetroot cubes is also made by Mirja <3
 Sain nukkisystävältäni Taina Karjalaiselta lahjaksi mm. seinällä olevan ihanan valkoisen ryijyn <3
***
I got a beautiful white wall rug as a gift from my friend Taina <3

<3 <3 <3

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Jouluinen leivontahetki Suuressa Kartanossa.. - Christmassy baking time in Great Manor..

Suuressa Kartanossa äiti ja tyttäret leipovat herkkuja Joulua varten. Aada auttaa äitiään ahkerasti. Auroora on vielä sen verran pieni, ettei hän jaksa keskittyä leipomiseen kovinkaan tunnollisesti. Kissakin villiintyy ja hyppää pöydälle. Auroora on tilanteen tasalla ja ajaa Nassen takaisin lattialle:-) 
***
In a large manor house mother and daughters are baking goodies for Christmas.
Aada helps her mother diligently. Auroora is still so little that she can not concentrate baking so conscientiously. Family´s cat, Nasse, is acting a bit wild and jumps on the table. Auroora notices situation quickly and drives Nasse back to the floor.

oikein rauhaisaa Jouluaattoa kaikille <3 !
***
Merry Christmas for everyone <3 !
<3 <3 <3

maanantai 22. joulukuuta 2014

Kalenterin luukut 18-21.. - Advent calendar doors 18-21..

Jaanan luukuista kuoriutuivat nämä ihanuudet <3Ulricalta saaduista paketeista löytyivät nämä yllätykset ^_^ Porukalla vaihdetusta kalenterista sain nämä suloiset minit <3Kiitos jälleen ihanista ylläreistä <3 !
***
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 
Pari päivää enää ja sitten onkin se kauan odotettu.. Joulu <3 !
***
Have a nice week everyone! Only couple of days and Christmas is here <3 !
<3 <3 <3