tiistai 27. toukokuuta 2014

Terveiset Pariisista... "Salutations de Paris!"

Ostin taannoin korunosia Minikirppikseltä ja yksi hankinnoista on alla olevissa kuvissa näkyvä Eiffel-torni. Innostuin niin paljon tuosta pikkuesineestä, että askartelin pienen setin joka koostuu Pariisi-aiheisista tavaroista :-) ..
Tuo "lasi"kupu minulla oli entuuudestaan ja nyt sillekin löytyi vihdoin käyttöä :-) . Julisteet, kartan ja postikortit olen tehnyt valmiita kuvia apuna käyttäen ja muokannut niitä tietokoneen avulla..
******
<3 <3 <3

maanantai 26. toukokuuta 2014

Puutarhapaviljonki...

Jasmiina sai häälahjaksi tulevalta aviomieheltään upean kiinteistön kauniilla pikkupihalla! Kasvihuone löysi myös paikkansa pihasta.. 
***
Tämä rakennus pihoineen tuli hankittua nukkekotikirppiksen kautta :-) ! Kyseessä on Doll´s House Emporiumin kitti joka oli erittäin miellyttävä koota ja sitäkin hauskempi sisustaa! Eilinen päivä meni siis toisinsanoen ulkona aurinkoisesta säästä nauttiessa ja samalla tätä rakennusta kasatessa :-) . Positiivista oli se, että ei ollut sisällä siivottavaa urakan jälkeen kun roskat jäivät sopivasti ulos :-) . Varsinkin kun tuohon pihaan piti laittaa maisemointipurua ja aidatkin saivat mannaryynejä pintaan! Iltasella kohnasin kaapit läpi ja etsin sopivia sisustustavaroita ja huonekaluja... Tänään pääsin vihdoin kameran kanssa kuvaamaan :-) !
***
Jasmiina on ottanut Rosalindan kisut hoitoon päiväksi...


 Tämä upean keltaisen köynnöskukan olen saanut lahjaksi Marja Merolta <3
 Vanhat ikkunanpokat on tuotu Pikkukartanolta... Jospa niistä syntyisi kasvulava..

 <3 Tervetuloa <3 !
 

 Löysin Finn Aimosta ihanan siniisen keittiövaa´an <3
 Aika ottaa kissat sisään välipalalle :-) !
***
Monenlaista yksityiskohtaa tulee varmasti hiottua ajan myötä, mutta tästä on ainakin hyvä jatkaa!
***
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
<3 <3 <3

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Neuleita...

Tällä viikolla on tullut paljon massailtua, mutta viikon loppupuoli meni mukavasti puikkoja kilistellessä :-)
Eilisen ja tämän kuluneen päivän aikana syntyi kolme neuletta, tunika, pitkä juhlamekko ja lapsen neulemekko. Käytin neulomiseen ohutta virkkuulankaa.. 
Nämä tuli tehtyä sopivasti, sillä Jasmiinan hääjuhliin tarvitaankin vielä vaatteita :-) . Ostin myös nukkekotikirppikseltä Doll´s House Emporiumin Garden Pavilion- kitin ja olen sitäkin jo hieman aloitellut kokoamaan. Kuvia lisäilen vasta kun mökki on kasattuna...
***


***
Leppoisaa sunnuntaita kaikille!
<3 <3 <3

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Sarvis-astioita...

Askartelin paperisuikaleista Mummulaan Sarvis-astioita... Tämä tummansininen väri muistui omasta lapsuudesta sopivasti mieleen. Taustalla oleva kalenteripyyhe ja pöytää koristavat ihanat retroastiat ovat Kaisalta (Something Tiny) hankittuja <3
***

***

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kuka sanoo tahdon ...?

Mökkikujalla on kesähäät tiedossa ja valmistelut ovat täydessä vauhdissa!
Onnellinen morsian on Jasmiina joka on viimein löytänyt sulhasen <3
Taloakin ovat jo yhdessä laajentaneet hieman...Mutta mikä mahtaa olla syy äkilliseen tilantarpeeseen ja pikaiseen päätökseen mennä vihille..?
Sulhanen pysyköön vielä pimennossa sillä hänen tuunaus on hieman kesken :-).
Tuleva kesämorsian selailee jo kovasti häälehtiä ja hääpuku on myös jo hankittu!
Upea puku on Marja-Liisa Rannan ompelimosta <3 !
***
***
Aurinkoista viikkoa kaikille ^_^ !
<3 <3 <3

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Hyvää äitienpäivää !

Mökkikujalla on vietetty myöskin tänään äitienpäivää <3 !
Adolf on herännyt ajoissa lasten kanssa ja he ovat valmistelleet aamiaisen jonka he yhdessä vievät perheen äidille sänkyyn. Tarjottimelle on aseteltu vohveleita ja marjoja, kahvia, päivän lehti, ruusu ja pieni korurasia...Upean tarjottimen on loihtinut Mirja Leppänen <3 !
Adolf ja lapset antavat Adalminalle myös Sisutusliikkeestä hankittuja keramiikkakulhoja. Kulhot ovat Kaisan (Something tiny) käsialaa <3 !
Lapset ovat hyväntuulisia :-)  Myöskin Ukko-vauva on pirteä heti aamuste <3 !
***
 Herkullisen voileipätarjottimen on taituroinut Mirja Leppänen <3 !


 Kahviastiasto on jo valmiiksi katettu salin pöydälle odottamaan isovanhempien vierailua <3
***
Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja lapsukaisillekin!
<3 <3 <3

torstai 8. toukokuuta 2014

DIY aterinlaatikot ja printtiarkkeja...

Lupasin taannoin, että postaan tutoriaalin aterinlaatikoiden valmistamiseen ja tässä sellainen nyt olisi :-) ! Laatikoiden valmistamista varten kannattaa ensin copypasteta printtiarkit ja muuttaa ne haluamaansa kokoon ja tulostaa ne kopiopaperille joka on hieman vahvempaa kuin tavallinen ohut peruskopiopaperi. Tällöin laatikoiden taittelu on helpompaa ja niistä tulee myös vahvempia!
***
Laatikoiden pohjaosat:
 Laatikoiden kannet:
***
Ensin kuvat leikataan arkista (Kuvissa viivat apuna leikkaamista varten) ...
Seuraavana on vuorossa osien taittelu ja kasaaminen...
Ensimmäisessä kuvasarjassa taitellaan pohjaosa. Kansi taitellaan samalla tavalla kuten pohjalaatikko. Kanteen leikataan aukko johon liimataan sisäpuolelle muovikalvo.
 Seuraavana on vuorossa laatikon sisäpuolelle asetettava pidike! Ensin pidike taitellaan kuvan mukaisella tavalla... 
Lopuksi leikataan paikat aterimille (Kts. kuvasarja alla.). Paikan kohta leikataan kolmion muotoiseksi niin, että päälipuolelta se on kapeampi. Näin aterimet pysyvät napakasti paikoillaan laatikossa! Leikatut soirot taitellaan nurjalle puolelle ja leikataan irti jolloin jäljelle jää paikat aterimille!
Aterinten pidikeosa liimataan laatikon pohjaan kiinni... 
Pidike kannattaa kuitenkin ensin sovittaa ja muotoilla tarpeen vaatiessa sopivan kokoiseksi!
Nukkekotikaupoista löytyy monenlaisia aterinvaihtoehtoja :-) !

 Kanteen voi hopea- tai kultatussilla piirtää yksityiskohtia...
 Nyt laatikko on valmis :-) !
 Neliön muotoinen aterinlaatikko sekä kapean mallinen laatikko kootaan samalla tavalla kuten yllä oleva leveä aterinlaatikko!

 Lopuksi vielä kuva aterinlaatikoista muiden tuotepakkausten kera :-) ! Postauksen lopussa on printtiarkit joista voi tulostaa Mariskooli-, Aalto-maljakko- ja Lempi-juomalasipakkaukset!
***


***
Muistutan vielä lopuksi, että tutoriaalini on tarkoitettu kopioitavaksi jokaisen henkilökohtaiseen käyttöön! Käyttö kaupalliseen tarkoitukseen on kielletty! Sama kielto koskee myös printtiarkkeja! Ohjeita kuvineen saa hyödyntää ainoastaan osallistujille maksuttomissa työpajoissa ja kerhotilaisuuksissa! Tällöin myös ohjeen ja kuvien alkuperä on käytävä ilmi!
***
<3 Mineilyn iloa <3