sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Rintamamiestalon makuukamari.. - Bedroom of the post-war house..

Joulu alkaa olla vietetty ja kinkut sulateltu ja sen myötä koittaa taasen arki, mutta jos minulta kysytään niin ei huono asia lainkaan! Nukkekodeista tuli joulutavarat kerättyä pois heti Jouluaaton jälkeen. Taas voi suunnitella uusia juttuja :-) . 
Suuntasin katseen Helvin rintamamiestaloon ja tein hieman muutoksia huonejärjestykseen. Alakerrassa oli aiemmin makuukamari keittiön vieressä, mutta päätin laittaa kyseiseen huoneeseen pirttipöydän ja penkin. Makuuhuoneen virkaa ajaa Bilteman sytyketikuista rakentamani boxi. Sain kammarin tapetoitua ja tein huoneeseen valeoven. Lisäsin huoneeseen kivan yksityiskohdan.. Askartelin oven viereen vanhanaikaisen valokatkaisijan. Mieheni katseli valokatkaisijaa ja kysyi, että: " Toimiiko se?" :-D Totesin vain, ettei hifistely ole onneksi mennyt niin pitkälle :-D
***
Christmas is celebrated and it is time to start an everyday-life again! In my opinion it is not a bad thing at all :-) ! It is time to plan new things. 
I have been concentrating of Helvi´s post-war house. I changed a little bit of furniture places and former bedroom is now a dining area. Because of a lack of space I build a roombox that demonstrates Helvi´s new bedroom. I papered and decorated the bedroom. Something tiny details is still needed..

Keittiön viereinen tila näyttää nykyisin tältä..
*** 
Dining area..

Makuuhuone alkutekijöissään..
***
The bedroom in phase..
 Huone tapetoituna..
***
The bedroom wallpapered..

 Nurkassa näkyvä kirjoituspöytä on tehty Marian ohjeella. Ohje löytyi Nukkekotiyhdistyksen jäsenlehdestä. Kirjoituspöydän edessä oleva jakkara on Anna Wegeliuksen käsialaa.
***
I made the desk in the corner according a tutorial by Maria Malmström. The stool is made by Anna Wegelius..
 Kaunis peili ja sivupöytä tulivat Jaanan kanssa vaihdetusta kalenterista <3
***
I got this beautiful sidetable and mirror from the advent calendar that I swapped with my friend Jaana..
 Myös sängyssä olevat ihanan retrot täkit ovat myös Anna wegeliuksen tekemiä <3
***
These lovely retro-quilts are also made by Anna Wegelius


Makuuhuoneen nikkaroinnin lomassa tein vanerista tällaisen lipaston Helvin olohuoneeseen..
***
I also made this dresser for Helvi´s livingroom..

 Virkkasin lipaston päälle pyöreän pitsiliinan, mutta lopputuloksessa on vielä hiomista.. En ole aiemmin virkannut pitsiliinoja edes 1:1 koossa joten annoin haparoinnin itselleni anteeksi :-D Käytin Vennen silkkilankaa ja 0,4mm koukkua. Ehkä seuraava on symmetrisempi ^_^ 
***
I crocheted a round tablecloth.. There is still a lot to practise but for now I´m pleased with this prototype :-) . Maybe next one is more symmetrical! I used 0,4mm crochet hook and Venne-silk thread.
 ***
Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta kaikille teille ihanille lukijoille ja blogissa muutoinkin piipahtaneille <3 ! Olen saanut hurjasti kannustusta ja kivoja kommentteja <3 ! 
Toivotankin kaikille jo tässä vaiheessa oikein onnentäyteistä ja mineily-rikasta Uutta Vuotta 2015  ^_^ !!
***
I thank you all for this passed year <3 ! I have received a lot of lovely and encouraging comments <3 I wish you all a happy and inspiring New Year 2015 ^_^ !!

10 kommenttia:

 1. Niin on taas kaikki kohdillaan ❤️

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää. Se ministelyssä on hienoa, että huoneiden käyttö muutokset ovat huomattavasti helpompia, kuin oikeassa mittakaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) ! Niimpä ^_^ Helpottaa kummasti kun mahdollisuuksia ei tarvitse rajata vain tiettyyn alueeseen :-) !

   Poista
 3. Estás haciendo un bonito trabajo con la casa!!!
  Besos.

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää!
  Virkkaukseen kannattaa myös kokeilla Coatsin Seta Reale silkkiompelulankaa. Perusvärejä löytyy Eurokankaista ja laajemmat valikoimat käsityöliikkeistä.

  VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit kurkistamassa miniatyyrimaailmaani <3 !
Thank you for stopping by at my miniature world <3 !