torstai 17. huhtikuuta 2014

Sohva-/Nojatuoli -Tutoriaali...

Julkaisin taannoin kuvan tekemästäni sohvasta Facebookin Nukkekotiharrastajat-ryhmässä ja lupasin tehdä sohvasta tutoriaalin kaavoineen...Päätin vielä tehdä lisäksi kaavat samaa sarjaa olevaan nojatuoliin :-) .
***
Ensimmäisissä kuvissa on kaavat kumpaistakin, sohvaa sekä nojatuolia varten. Kaavat voi tulostaa suoraan paperille, mutta kaavojen koko ei välttämättä tällöin vastaa tekemiäni merkintöjä! Kaavat kannattaa kuitenkin tulostaa muistilapuiksi. Kaavat kannattaa piirtää erilliselle paperille oikean kokoisina.
***
Puumateriaalina olen käyttänyt Bilteman puutikuista tehtyjä eri vahvuisia levyjä. Kun tikkuja liimaa rinta rinnan niin niistä saa helposti juuri oikean vahvuista puutavaraa. Toki vaneriakin voi käyttää vaihtoehtoisesti. osia kannattaa sovitella yhteen leikkaamisen jälkeen ennen kankaan liimaamista!
Puulevyn lisäksi tarvitaan pyöreää puurimaa ja pahvia, kangasta, vanua, liimaa ja koristeellista nauhaa viimeistelyyn (olen käyttänyt ohjeessa bunkanauhaa).
***
Kuvat sisältävät ohjeet ja ne näkyvät paremmin kun klikkaat kuvat suuremmiksi! Laitan ensin nojatuolin ohjeen. Sohva kootaan samalla periaatteella!
Alla olevat kuvat sisältävät kaavat. Yksi arkki sisältää aina yhdet kaavat kokonaisuudessaan.

*** Yllä on pieniä helmiä joista saa koristeelliset jalat nojatuoliin ja sohvaan!
***
Sohvan kokoamisen työvaiheet:
Ensin päällystetään kaikki osat ja kootaan istuintyynyt. Sen jälkeen sohva kasataan kuvien osoittamassa järjestyksessä. 
***
Tässä pari kuvaa vielä sohviin liittyen :-) ... Vaalea sohva on tehty samalla tavalla kuin yllä mainittu. Alla olevassa kuvassa näkyvä nojatuoli on samaa kangasta, mutta erilaisilla kaavoilla ja tekniikalla tehty. Nahkasohva on tehty hieman muuntelemalla yllä mainitun sohvan kaavoja.

***
Mainitsen vielä tähän loppuun kaavojen käyttöön liittyen sen verran, että:
Kaavoja saa käyttää vain omaan yksityiseen käyttöön! Näillä kaavoilla tehtyjä sohvia ei saa myydä eteenpäin! Ryhmissä ja kerhotilaisuuksissa kaavoja saa käyttää kunhan mainitset, että kaavat ovat peräisin tästä blogista!
***
Leppoisia hetkiä askartelujen parissa kaikille ja oikein ihanaa pääsiäistä ^_^ !
<3 <3 <3

6 kommenttia:

 1. Oi tätä pitää kokeilla joskus. Kiitos ohjeesta ja Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Oi ku ihania sohvia ja nojatuolia <3 <3 Sää oot laittanu tänne kaavat sohvaan ja tuoliin, KIITOS! Täytyy kokeilla joskus :) Miten sää oot laittanu noi napit tuohon nahkasohvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo napit on liimattu, koska en halunnut lankaa näkyviin. Tuon muodon noihin sohvan pehmusteisiin saa niin, että leikkaa ensin pahviosan ja merkkaa upotuskohdat nurjalle puolelle. Sen jälkeen nuo nappien upotukset ommellaan nurjan puolen läpi pienellä pistolla ja käydään läpi jokainen merkattu kohta pehmusteessa. Lopuksi reunat taitellaan nurjalle puolelle ja napit liimataan upotuksiin :-)

   Poista
 3. Hienoja sohvia ja nojatuoleja!
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Taas biltema tikku muutti hienosti muotoaan. :)
  Pari tuolia on tullut just tehtyä, :D mutta mukava olisi tätä sinunkin ohjetta kokeilla. Ehkä ensi syksynä meidän kerhossa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteista <3 Palautetta on aina mukava saada ja on hienoa kuulla, että tutoriaalistani on iloa muillekin :-) ! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit kurkistamassa miniatyyrimaailmaani <3 !
Thank you for stopping by at my miniature world <3 !