maanantai 30. syyskuuta 2013

Diy- 1:12 lanttu- sekä porkkanalaatikko...

Joulu tekee tuloaan ja nukkekodissakin valmistelut on syytä aloittaa ajoissa. Laitan tähän ohjeen jolla saa helposti tehtyä 1:12 lanttu- ja porkkanalaatikon:

Tarvitset pahvisissa juomatölkeissä käytettäviä korkkeja. Kuvissa minulla on kahdesta eri purkista talteen kerätyt korkit sillä ovat eri kokoisia.

korkki täytetään pikasiloitteella ja päälle ripotellaan hienoa koristehiekkaa tai esim. mannaryynejä. Itse olen käyttänyt koristehiekkaa. Hiekka painellaan kevyesti siloitteen pintaan ja jätetään kuivahtamaan hetkeksi. Pinnan kuivahdettua aletaan pintaan tehdä kuviointia, jotta se näyttää hieman karkealta. Taas annetaan kuivahtaa hetki. Pinnan muotoilu viimeistellään ja siloitteen annetaan kovettua loppuun asti. Siloitteeseen tulee kuivuttua hieman lohkeamia, mutta totesin, että ne saavat laatikkoruoan näyttämään realistisemmalta.


Maalasin pinnan ensin sinapinkeltaisella akryylimaalilla.

Pinnan kuivuttua lisäsin häivyttäen hieman vaaleaa väriä varsinkin keskiosaan joka oikeassakin laatikossa on uunista otettaessa vaaleampi.

Lisäsin vaaleanruskeaa sävyä tuomaan elävyyttä pintaan.Suuremmassa korkissa on lanttulaatikko ja pienemmässä porkkanalaatikkoa.

Laitoin porkkanalaatikon pintaan oransseja pilkkuja, jotta porkkanan väri tulisi paremmin esiin.


Lopuksi vielä maalasin laatikoiden reunat tummalla ruskealla. varovasti häivyttäen lisäsin tummaa ruskeaa myös laatikoiden pinnassa oleviin korkeampiin nyppyihin välttäen kuitenkin laatikon keskimmäistä kohtaa.


Ja eikun herkuttelemaan :-) !


sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Nukkeperheen tulevia pelihetkiä varten :-)...

Olen minintänyt kaksi peliä, Angry Birds- Action Game-pelin ja Kuuma peruna-pelin. Kuumaa perunaa pelasin paljonkin lapsena naapurin tytön kanssa. Angry Birdsit ovat niin valloittaneet meidän perheen totaalisesti, varsinkin minut :-) ! Molemmissa peleissä vaalin yksityiskohtia kuumeisesti ja projektina olivat melkoisen hauskoja tehdä!

Angry Birds-pelissä palikat ovat puuta ja linnut tein Fimosta...
 Säilytyspussi oli myös olennainen osa peliä :-).


 Tätä peliä varten skannasin pelikortit molemmin puolin jotta sain niistä kaksipuoleiset. pelaajalta toiselle heiteltävä perunahahmo on tehty Fimosta, kuin myös ranskanperunat. Pakkaus on myös sisältä identtinen alkuperäiseen nähden!

Viikonloppu alkaa vierimään kohta ehtoopuolelle ja sen myötä toivotan kaikille oikein mukavaa alkavaa viikkoa <3 !!!

lauantai 21. syyskuuta 2013

Moccamaster ja Tefal-silityskeskus...

Lisäsin hieman kokeilujen haastavuutta ja lähdin minintämään pitkään harkitsemiani kodinkoneita, joita olen suuresti nukkiksiini kaivannut. Olen etsinyt nykyaikaista minikokoista silitysrautaa, mutta sen ainoan minkä satuin bongaamaan oli niin suuri pettymys, että jäi ostamatta. Hinta-laatu-suhde ei kyseisessä tuotteessa kohdannut. Olen ostanut yhden nykyaikaisen kahvinkeittimen Suureen kartanoon, mutta se on espressokeitin ja olen kaivannut kovasti jonkunlaista versiota ihan tavallisesta kahvinkeittimestä. Nykyään Moccamastereita on todella pirteän värisinä, josta lähdin ajatusta viemään eteenpäin. Silitysraudan mallina käytin silityskeskusta joka löytyi omasta takaa. Moccamasterin mallina käytin netistä löytämääni kuvaa ja myös meidän omaa keitintä, joka tosin on termoskannullinen versio.
      Moccamasterin materiaalit löytyivät "roskalaatikostani", joka sananmukaisesti sisältää roskia joita olen säilönyt vastaisuuden varalle askartelua varten :-). Keittimen runko on Fimoa. Silitysrauta on Fimoa ja johdot on virkkuulankaa.
Mukava projekti kaiken kaikkiaan! Moccamaster löysi paikkansa isovanhempien ruokailutilasta ja silityskeskus meni Suureen kartanoon. Adalmina on hommannutkin jo silityslaudan jokin aika sitten ja nyt löytyi silitysrautakin :-) .