lauantai 23. marraskuuta 2013

DIY- karhunvadelma....

Tämä ei ole hiukkaakaan Jouluinen tutoriaali, mutta päätin laittaa sen kuitenkin :-). Minulla on tuolla 1:1 puutarhassa karhunvadelma joka tosin ei ole marjonut yhtään saatika edes kukkinut! Halusin nukkekotiin sellaisen Pikkukartanon etupihalle koska mummuhan on tunnetusti ahkera puutarhuri ja itse tuotettu puhdas ruoka on hänelle sydämen asia.

Marjojen muovailu ainakin Fimosta on yllättävän työlästä ja muottikin tulisi tällöin lähes takuuvarmasti tarpeeseen! Keksin kuitenkin keinon saada aikaan karhunvadelmia yllättävänkin helposti! Laitankin siis tähän kuvien kera ohjeen pensaan askartelua varten. Kuviani ei saa käyttää ilman lupaani eikä tätä ohjetta saa kopioida kaupallisessa mielessä! Jos haluat jakaa ohjetta eteenpäin on siitä käytävä ilmi, että se on tämän blogin kautta saatu!

Tarvitset mm:

-hammastikkuja
-mustaa, punaista, ruskeaa, vihreää akryylimaalia
-Kiiltävää spraylakkaa
-"Kranaattihelmiä"
-Nopeasti kuivuvaa Tacky-glue tyyppistä liimaa
-Vihreää mulperipaperia tai kartonkia
-Oksia, itse käytin peikonpähkinän oksaa joita löytyy mm. kukkaupoista. Muutkin oksat käyvät  oikein hyvin!
-Puutavaraa laatikkoa varten, itse käytin tiilikuvioitua maisemointiin tarkoitettua puulevyä, muutkin puumateriaalit käyvät!
-Styroxia Pieni palanen ruukun sisäpuolle täytteeksi
-Vihreää maisemointiainetta
-Lehden muotoinen paperileimasin, itse käytin vaahteran lehden muotoista leimasinta.
-Mikrohelmiä ja muutama erittäin pieni helmi pujottelureijällä.
-Alusta johon laittaa hammastikkujen päissä olevat "marjat" kuivumaan, esim. pesusieni.
-Superlonpala jossa pyöritellä maalattuja helmiä värin tasoittamisen vuoksi.

 1. Paina "Kranaattihelmi" napakasti kiinni hammastikkuun ja pyörittele reilu määrä helmiä mustassa akryylimaalissa. pyöräytä kevyesti superlonpalan pintaa vasten jokainen helmi maaliin kastamisen jälkeen, jotta väri tasoittuu! Kuivata helmet painaen tikut vaikka pesusienen pintaan pystyyn.
 2. Raakileet, eli hieman punertavat vielä kypsyvät marjat tehdään niin, että hammastikun päähän painetaan pieni helmi joka pyöritellään liimassa. Sen jälkeen se dipataan muutaman kerran astiaan jossa on mikrohelmiä. Tasoita pinta sormella ja jätä helmet kuivumaan hetkeksi. Kun ne ovat kuivia ne maalataan punaisella akryylimaalilla samalla tavalla kuin mustat "kranaattihelmet" maalattiin!
 3. Maalin kuivuessa on aika kasata puulatikko. Sahasin laatikosta n. 4 x 4 cm kokoisen. Liimasin styroxin sisäpuolelle joten pohjaa laatikko ei kaipaa!
 4.Leikkaa oksia haluttu määrä sopivan mittaisina.
 5. Paina kuviolävistäjällä reilu määrä lehtiä. Kuvasta näkee miltä näyttää niin kartongista tehdyt kuin mulperipaperista tehdyt lehdet. Itse käytin mulperipaperia.
6.Levitä oksiin liimaa haluttuihin kohtiin ja liimaa lehdet yksitellen runkoon kiinni.

 
7.Liimaa valmiit oksat styroxiin kiinni painaen ne sen verran syvemmälle, että pysyvät tukevasti        pystyssä. Styroxin päälle olen liimannut vihreää maisemointimurua, mutta muutkin katteet käyvät      oikein hienosti! Laatikon maalasin ruskealla akryylimaalilla ja somistin vihreällä maalilla näyttämään hieman patinoituneelta.
 8. Liimaa valmiit karhunvadelmat kiinni oksiin ja somista marjaryppäiden kärjet raakileilla. Lopuksi ruukun katteen pinnalle voi liimata muutaman irtolehden jotta näyttäisi kuin muutama lehti olisi varissut marjoja poimiessa. Karhunvedelmia kannattaa jättää muutama ylimääräinen rekvisiitaksi! Lopuksi voit suihkuttaa spray-lakkaa kauttaaltaan istutukseen. Maalipinnasta tulee näin ollen kauniimpi, marjat saavat kauniin kiillon ja lehdet tulevat kestämään säilytystä ja käsittelyä paremmin! Pensaan juurelle voi laittaa vielä hammastikut "tukikepeiksi". Oikeakin karhunvadelma on tapana tukea hennon, mutta korkean kasvutapansa vuoksi!  Alla kuvia karhunvadelmasta Pikkukartanon etupihalta:


Kiitos kaikille aiemmista kommenteistanne <3<3<3

Kohta alkaa taas uusi viikko! Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille teille ihanat lukijat <3<3<3

6 kommenttia:

 1. Oi että hieno ohje! Kiitos...laitan muistiin :) Ainakin kakun koristeeksi voisin tehdä Karhunvattuja tällätavalla!
  Marjapensaasi on todella kaunis! Kyllä kelpaa mummon noukkia herkkuja!

  VastaaPoista
 2. Ei oo totta! Upea pensas ja nuo marjat niin herkullisen näköisiä, että ihan suu napsaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana karhunvattu ja kiitos, hieno ohje. Pistän korvantaa tulevaisuutta varten. On aidon oloinen eikä ihan - ihan mahdoton toteuttaa.

  VastaaPoista
 4. Kiva ohje ja hyvät kuvat! Pistän minäkin korvan taakke jos joku kerta koittaisin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne <3!! On aina mukava saada palautetta :-) !! Paljon olen löytänyt lukemistani blogeista hienoja ohjeita ja saanut rohkeutta kokeilla uusia juttuja! Näin ollen on ilo jakaa myös muiden iloksi omia ohjeita :-).

  VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit kurkistamassa miniatyyrimaailmaani <3 !
Thank you for stopping by at my miniature world <3 !