maanantai 30. syyskuuta 2013

Diy- 1:12 lanttu- sekä porkkanalaatikko...

Joulu tekee tuloaan ja nukkekodissakin valmistelut on syytä aloittaa ajoissa. Laitan tähän ohjeen jolla saa helposti tehtyä 1:12 lanttu- ja porkkanalaatikon:

Tarvitset pahvisissa juomatölkeissä käytettäviä korkkeja. Kuvissa minulla on kahdesta eri purkista talteen kerätyt korkit sillä ovat eri kokoisia.

korkki täytetään pikasiloitteella ja päälle ripotellaan hienoa koristehiekkaa tai esim. mannaryynejä. Itse olen käyttänyt koristehiekkaa. Hiekka painellaan kevyesti siloitteen pintaan ja jätetään kuivahtamaan hetkeksi. Pinnan kuivahdettua aletaan pintaan tehdä kuviointia, jotta se näyttää hieman karkealta. Taas annetaan kuivahtaa hetki. Pinnan muotoilu viimeistellään ja siloitteen annetaan kovettua loppuun asti. Siloitteeseen tulee kuivuttua hieman lohkeamia, mutta totesin, että ne saavat laatikkoruoan näyttämään realistisemmalta.


Maalasin pinnan ensin sinapinkeltaisella akryylimaalilla.

Pinnan kuivuttua lisäsin häivyttäen hieman vaaleaa väriä varsinkin keskiosaan joka oikeassakin laatikossa on uunista otettaessa vaaleampi.

Lisäsin vaaleanruskeaa sävyä tuomaan elävyyttä pintaan.Suuremmassa korkissa on lanttulaatikko ja pienemmässä porkkanalaatikkoa.

Laitoin porkkanalaatikon pintaan oransseja pilkkuja, jotta porkkanan väri tulisi paremmin esiin.


Lopuksi vielä maalasin laatikoiden reunat tummalla ruskealla. varovasti häivyttäen lisäsin tummaa ruskeaa myös laatikoiden pinnassa oleviin korkeampiin nyppyihin välttäen kuitenkin laatikon keskimmäistä kohtaa.


Ja eikun herkuttelemaan :-) !


3 kommenttia:

  1. Onkin herkullisen näköisiä laatikoita. Nuo korkit ovat todella hyviä vuokia.

    VastaaPoista
  2. Ihan ovat kuin Arabian keramiikkavuokia ja laatikot ovat todella oikean näköisiä! Täytyypä laittaa korkkeja talteen ja ruveta valmistelemaan joulua täälläkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Meillä oli lapsuudenkodissani Arabian valkoisia keramiikkavuokia ja niihin aina tehtiin joululaatikot :-) .

    VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit kurkistamassa miniatyyrimaailmaani <3 !
Thank you for stopping by at my miniature world <3 !